Back on Track met Welltex zorgt voor een verhoogde doorbloeding, het werkt ontstekingsremmend, je ervaart minder pijn en het zorgt voor sneller herstel na een blessure of bij spierpijn.

Zo werkt Back on Track met Welltex®
Welltex® is een garen van polyester of polypropyleen waarin keramisch materiaal is verwerkt. Klei is bijvoorbeeld keramisch materiaal. Het lichaam heeft een gemiddelde temperatuur, waarbij een teveel aan warmte wordt uitgestraald. Een deel hiervan is infrarode warmte. Welltex® weerkaatst deze infrarode warmte. (*Bron 1)

Infrarode warmte komen we vaak tegen. Een lamp in het donker die aanspringt als we dichtbij komen reageert er op. De afstandsbediening van de TV. En de infrarode sauna zit er vol mee. Infrarode energie is hetzelfde als infrarode warmte of -straling. Als het teruggekaatst wordt naar het lichaam dan reageert ons lichaam als hieronder beschreven.

Verhoogde doorbloeding 
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat infrarode energie door de lichaamscellen wordt geabsorbeerd (*Bron 3). Deze cellen sturen een signaal naar de hersenen dat de warmte in de cel omhoog gaat. Hierdoor verwijden de bloedvaten zich. Niet alleen in de huid maar ook in de dieper gelegen weefsels. Hierdoor worden niet alleen de oppervlakkige bloedvaten bereikt maar ook die in de spieren en rond de gewrichten. Een betere doorbloeding zorgt voor aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen en voor een betere vochthuishouding.

Ontstekingsremmend
De verhoogde bloedcirculatie in de weefsels lossen spanningen op in de spieren en versterken het lichaamseigen vermogen om ontstekingen op te lossen (*Bron 1) en schade te herstellen. Daardoor worden de Back on Track producten vaak gebruikt bij problemen waar ontstekingen een deel van zijn.

Minder pijn
Uit hetzelfde onderzoek (*Bron 2) werd reductie van pijn aangetoond. Mensen en dieren met chronische pijn kunnen verlichting vinden bij en na het dragen van Back on Track producten.

Sneller herstel
Bij een wetenschappelijk onderzoek naar wondgenezing (*Bron 4) zag men een sneller herstel onder invloed van infrarode energie. Niet alleen een wond is sneller genezen maar ook trainingsschade aan de spieren (spierpijn).

Back on Track met Welltex® kun je preventief gebruiken tijdens de voorbereiding, tijdens en na de arbeid.

“Met Back on Track sneller weer Back on Track”
(Alle Back on Track producten, m.u.v. de caps zijn gemaakt van Welltex® materialen)

*Bron 1: Biological effects of melt spinning fabrics composed of 1% bioceramic materal door Department of Diagnostic Radiology, Taipei Medical University Hospital, Taiwan

Bron 2: Timothy Browstone: Proefschrift: The effects of Back on Track rugs on equine locomotion. University of Reading, Deparment of Agriculture, England

Bron 3: NIH Public Acces, published in final edited form as: Photonics Lasers Med. 2012 November: Far infrared radiation: its biological effects and medical applications

Bron 4: Promotive Effects of Far-Infrared Ray on Full-Thickness Skin Wound Healing. Hideyoshi Toyokawa, Yoichi Matsui, Junya Uhara,  Hideto Tsuchiya, Shigeru TeshimaHideki Nakanishi, A-Hon Kwon, Yoshihiko Azuma, Tesuo Nagaoka, Takafumi Ogawa and Yasuo KamiyamaFirst Department of Surgery and Regeneration Research Center for Intractable Diseases, KansaiMedical University, Osaka, Japan.

 

Gebruiksaanwijzing

Alle Back On Track producten moeten opbouwend gebruikt worden in het begin. Gebruik de producten max. 4 uur de eerste 2-3 dagen. Het lichaam krijgt op die manier de kans om te wennen aan het effect wat dit materiaal geeft.

De reden dat wij adviseren om te beginnen met max. 4 uur gebruik is dat sommige mensen pijn ervaren in het begin. Bij paarden en honden uit dit zich door middel van een zwelling. Dit komt door de verhoogde bloedsomloop, wat eigenlijk een goed teken is van het effect van het keramische materiaal. De eerste pijn of zwelling kan al na één of meerdere uren gebruik optreden. Wij adviseren het product de rest van de dag dan niet meer te gebruiken en in plaats daarvan het de volgende dagen voorzichtig en meer geleidelijk te introduceren. Na de introductieperiode zou je het gebruik moeten verhogen naar tenminste 8 uur per dag, het liefst langer. Na al een paar uur merk je vaak een positieve inwerking op gespannen spieren en stijve gewrichten. Een meer hardnekkige situatie kan meerdere dagen in beslag nemen, oplopend naar 10-20 dagen, voordat je het gewenste resultaat bereikt hebt.

Na de inleidende 2-3 dagen is het belangrijk om met het gebruik van het product intensief door te gaan voor tenminste 10, het liefst 20, dagen voordat je het effect beoordeelt. Omdat het keramische materiaal meer warmtestraling van het lichaam weerkaatst wanneer je beweegt, blijkt het effect het grootst als je het product draagt wanneer je actief bent. Maar Back On Track werkt zelfs tijdens rust, ook wanneer je slaapt.

Blijf het product gebruiken volgens een zelfbedacht patroon, of gebruik het voor twee weken en pauzeer de derde week, dit laatste om gewenning te voorkomen. De gevoeligheid voor deze gewenning is individueel. Voor maximaal voordeel zou het keramische materiaal in direct contact met de huid moeten staan (indien noodzakelijk kan een dunne katoenen stof ertussen worden gelegd).

Let op: Voorzichtigheid wordt aangeraden bij gelijktijdig gebruik met sportzalf en soortgelijke omdat dit het effect versterkt.

Gebruik de producten alleen volgens de gebruiksaanwijzingen en raadpleeg een dokter als de symptomen blijven. Effeten tijdens het gebruik van zwangerschap/drachtigheid zijn niet bekend.
 

Specifieke gebruiksaanwijzingen voor Paard en Hond

Denk eraan dat de werking van Back On Track hoger wordt bij beweging omdat de lichaamstemperatuur dan hoger wordt, dus behalve met van het gebruik van pads en dekens in de stal kan het paard voordeel hebben aan beweging met de Back On Track producten om. Speciaal geschikt in dit verband zijn de beenbeschermers, bandages, zdeldekjes en bewegings-/uitrijdekens.

Bij langdurige problemen kan het paard het gebruik van Back On Track onder een langere periode nodig hebben. Gebruik in dat geval het product 2-3 weken en pauzeer daarna een week om te kijken of de symptomen nog bestaan.

Als preventieve maatregel kan Back On Track gebruikt worden met regelmatige onderbrekingen. Gebruik Back On Track 1 dag vóór en 2 dagen na een zware training en pauzeer daarna tot de volgende zware training. Gebruik als warming-up 1-2 uur vóór en 2-4 uur na een training.

Voor honden gebruikt men vaak de standaard deken die zowel waterafstotend als ademend is. Denk er echter aan dat bij langdurige problemen Back On Track voor meerdere weken gebruikt zou moeten worden, tenminste 8 uur per dag met regelmatige onderbrekingen. Dit houdt in dat de hond binnenshuis de deken zou moeten dragen (evt. ook 's nachts). In dat geval is het voor de hond fijner om de maasdeken te hebben omdat deze soepeler en maximaal ademend is. Als alternatief kan je de hond een Back on Track hondenkussen aanbieden. Doordat het schuim zich gedeeltelijk vormt naar de lichaamsvormen verlicht dit een pijnlijke rug.

 

Wasvoorschriften

Back On Track producten kunnen op 30°C met gewoon wasmiddel in een wasmachine worden gewassen. Ophangen om te laten drogen.

Let op: Gebruik geen bleekmiddel of wasverzachter. Niet in een wasdroger drogen. De producten kunnen gestreken worden met een temperatuur van max. 50°C. Het keramische poeder is in polyester/polypropylene vezels ingesmolten en separeert niet bij het wassen.

Het textiel is geproduceerd naar hoge Zweedse maatstaven en bestaat uit 100% polypropyleen (PP) met ingesmolten keramisch poeder, of 50% polyester met ingesmolten keramisch poeder en 50% katoen.

© 2020 - 2024 Equinto | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel